Hallihankkeen tilanne

 

AJANKOHTAISTA 20.9.2022

 

Kamleonten rakennustyöt edistyvät vauhdikkaasti. Syyskuussa 2022 rakennuksella on jo ulkoseinät, katto ja lattiat pääosin valettu. Rakentaminen on pysynyt aikataulussa, ja halli tulee valmistumaan alkukesästä 2023.

 

 

Nyt on korkea aika esimerkiksi urheiluseuroille ottaa yhteyttä ja varmistaa tiloja ja harjoitusvuoroja syyskaudelle 2023. Tiloja löytyy esimerkiksi 

  • Yleisurheilu (200 m kiertävä rata ja kaikki suorituspaikat)
  • Salibandy / futsal / käsipallo (3 kenttää)
  • Koripallo (2 kenttää)
  • Voimistelu (Korkea tila, yläparvi, alaparvi)

 

 

AJANKOHTAISTA 6.4.2022

Kameleonten hankkeen rakennuslupa on lainvoimainen ja rakentaminen jo hyvässä vauhdissa.

Paalutukset ovat melkein valmiita, itäpään perustukset on valettu, väestösuojan runko on asennettu, ja pääsiäisen jälkeen teräsrunko rupeaa nousemaan.

Tavoite on että halli on valmis käytteenotettavaksi alkukesästä 2023.

Nyt on aika ruveta kesustelemaan tilojen vuokrauksesta syksyllä 2023. Tiloja on monenlaisia

  • Yleisurheilu 200 m kiertävällä juoksuradalla
  • Kaksi koripallokenttää puulattialla
  • Kolme palloilukenttää esim salibandyyn
  • Telinevoimistelusali

Yhteyeyshenkilö Patrik Gustafsson, puh. 050-4821727

 

AJANKOHTAISTAA 18.10.2021

Leppävaaraan nouseva Kameleonten-halli luo liikuntamahdollisuuksia Espoon lapsille ja nuorille

Kameleonten Ab ja Jatke Oy ovat sopineet Espoon Leppävaaran urheilupuiston ytimeen nousevan noin 14 500 m² urheilurakennuksen rakentamisesta. Jatke toimii kohteen pääurakoitsijana ja vastaa projektinjohtourakasta. Hanke on käynnistynyt maanrakennustöillä. Urheilijat pääsevät halliin keväällä 2023.

Kameleonten-halli parantaa ratkaisevasti lasten ja nuorten urheilumahdollisuuksia Espoossa ja läntisellä pääkaupunkiseudulla. Halli tarjoaa tilat useammalle lajille, esimerkiksi yleisurheilulle, koripallolle, salibandylle, futsalille, käsipallolle ja telinevoimistelulle. Tilat soveltuvat niin kilpaurheilijoille kuin harrastajillekin. Halli on suunniteltu erityisesti harjoitushalliksi, ja soveltuu siksi ennen kaikkea lasten ja nuorten kilpailuihin ja otteluihin. Urheilupuiston sijainti Leppävaaran aluekeskuksessa tarkoittaa, että saavutettavuus on erinomainen. Paikalle pääsee kävellen, polkupyörällä, paikallisjunalla, junalla, bussilla ja autolla kaikista ilmansuunnista. Vuonna 2024 valmistuva Raide-Jokeri parantaa liikenneyhteyksiä entisestään.

Halli palvelee paitsi paikallista seuratoimintaa, myös koko läntistä pääkaupunkiseutua ja Uuttamaata. Yleisurheilusali ja sen kansainväliset mitat täyttävä kiertävä 200 metrin juoksurata yleisurheilustadionin katsomon vieressä mahdollistavat monenlaisen harrastamisen ja urheilutapahtumat. Halli luo mahdollisuuksia eri lajien väliseen kanssakäymiseen ja lasten ja nuorten monipuoliseen urheilukasvatukseen. Halliin tulee myös nuorille urheilijoille kohdistettu kuntosali sekä Leppävaaran urheilupuistoa tukevia toimintoja, kuten pukuhuoneita ja teknisiä tiloja. Halli palvelee myös viereiselle kentälle tulevan ison tekojään käyttäjiä. Kameleonten-halli täydentää jo entisestään laadukasta Leppävaaran urheilupuistoa, josta jo nyt löytyvät yleisurheilu- ja jalkapallostadion, jalkapallon tekonurmikenttä, jalkapallokupla, palloilusali, uimahalli, maauimala, jäähalli, hiihtoladut, lenkkeilymaastot ja skeittipuisto.

”Espoon kaupungin näkökulmasta Kameleonten edustaa modernia yhteistyötä liikuntapalveluiden, oppimisen polun ja kolmannen sektorin toimintakentän kanssa. Kameleonten tarjoaa uudenmallista yhteistyötä varhaiskasvatuksen ja koulun kanssa. Toivon, että saamme rakennettua pilotin 2–6-vuotiaiden motoristen taitojen kehittämiselle yhteistyömallilla seurojen kanssa. Lisäksi Kameleonten nostaa Leppävaaran alueen koulujen mahdollisuudet liikuntaan aivan uudelle tasolle. Mm. Urhea-toimintaa voimme kehittää vastaamaan Mäkelänrinteen kampuksen tasoa”, iloitsee liikuntajohtaja Martti Merra.

Jatke Oy valikoitui monen ehdokkaan joukosta rakennushankkeen urakoitsijaksi. ”Olemme iloisia, että saamme toteuttaa hankkeen Jatke Oy:n kanssa. Hyvämaineisen ja osaavan Jatkeen kanssa on luottavaista lähteä tähän upeaan projektiin”, kertoo projektipäällikkö Patrik Gustafsson Kameleontenin tilaajaorganisaatiosta.

”On hienoa olla rakentamassa nuorille lisää harrastustiloja. Urheiluhallien rakentaminen vaatii tiivistä yhteistyötä kaikilta hankkeen osapuolilta. Kameleonten-hallin rakennusurakka on hyvä jatkumo Jatkeen urheiluhallihankkeille. Urakoimme parhaillaan Pirkkolan urheilupuistoon liikuntahallia, ja uusi upea Urhea-halli valmistui Helsinkiin elokuussa 2021. Urhea-hallin hankkeessa työskennelleet jatkelaiset siirtyvät Kameleonten-hallin projektiin. Tuomme siis mukanamme tuoretta kokemusta ja osaamista urheiluhallihankkeista”, kertoo Jatkeen Toimitilat-yksikön liiketoimintajohtaja Antti Raunemaa.

 

Lisätiedot:
 

Kameleonten Ab, Patrik Gustafsson, projektipäällikkö

Puh. 050 4821727, pg.gust@gmail.com

Jatke Oy, Esa Rautanen, rakennuspäällikkö, toimitilarakentaminen
puh. 040 848 1908 esa.rautanen@jatke.fi

Kameleonten on nuorisoseura Logen i Gröndalin hanke uudistaa sekä itseään että nuorisoseuraliikettä laajemmin. Nuorisoseura pyrkii toimimaan katalyyttinä nuorison aktivoimisessa ja liikuttamisessa, laajassa yhteistyössä nuorisotyötä tekevien urheilu- ja nuorisoseurojen kanssa. Lue lisää: www.kameleonten.fi

Vuonna 2009 perustettu Jatke on luotettava, kotimainen ja henkilöomisteinen rakennusyhtiö. Rakennamme ihmisille koteja ja työpaikkoja, joissa on hyvä olla ja elää. Urakoimme ja kehitämme saneeraus-, toimitila- ja asuntokohteita. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Kouvolassa. Jatkeella työskentelee yli 300 rakentamisen ammattilaista. Lue lisää: www.jatke.fi

=====

 

AIKAISEMMIN

Leppävaaran urheilupuiston kaava saavutti lainvoimaisuuden per 30.9.2020. Tämä tarkoittaa että varsinainen suunnittelutyö voidaan nyt kiihdyttää niin että päästään siirtymään luonnoksista toteutussuunnitelmiin.

Tavoiteaikataulun mukaan hankkeen varsinainen rakentaminen alkaa syksyllä 2021, niin että avajaisia voidaan pitää keväällä 2023.

AIKAISEMMIN

Espoon Kaupunginvaltuusto päätti 9.9.2019 myöntää Kameleonten Ab:lle lainatakauksen jonka suuruus on 25,3 ME, ja kesto 20 vuotta.